Daikin Solo XRH25

24-011

Ny

Daikin Solo XRH25

Säljs inkl. standardinstallation i Piteå med ca 10 mils omnejd.

Daikin Solo XRH25 är en lite enklare värmepump passar bra för dig som inte har så stor plats för innedelen, passar t.ex. perfekt för dig som skall byta ut en äldre Panasonic luftvärmepump, liknande mått gör att man kan installera på samma plats. Solo XRH25 ger 2,9 kW uteffekt vid -25°C utetemperatur!

Mer detaljer

Mer information

Solo XRH25 – en liten men kraftfull nyhet från Daikin

OBS! Vi säljer värmepumpar med installation i området Piteå med ca 10 mils omnejd (se karta för vårt verksamhetsområde). I praktiken installerar vi i Piteå, Luleå, Boden, Älvsbyn och Skellefteå.

Kontakta oss för offert!

Rickard 070-679 82 63

Jacob 076-844 75 30

Daikin Solo XRH25 är en lite enklare värmepump passar bra för dig som inte har så stor plats för innedelen, passar t.ex. perfekt för dig som skall byta ut en äldre Panasonic luftvärmepump, liknande mått gör att man kan installera på samma plats. Solo XRH25 ger 2,9 kW uteffekt vid -25°C utetemperatur!

Att placera värmepumpen på väggen ovanför ytterdörren är ofta en bra lösning för optimal värmespridning i ditt hus, ofta är denna placering dessutom bra för att man inte skall störas av ljud eller drag från innedelen. Solo XRH har extra låg bygghöjd, endast 286 mm. Fläkthastigheten är optimerad för placering ovan dörr i en hall, Solo XRH har extra lång kastlängd, det innebär att den varma (eller kalla) luften tränger in ordentligt i huset och ger dig den temperatur du önskar.

En enkel och tydlig fjärrkontroll gör det lätt även för dig med ett mindre intresse för ”teknik” att använda maskinen. Stora tydliga knappar för att välja värme eller kyla och för att ställa in temperaturen gör denna maskin exemplariskt enkel att sköta. Visa fjärrkontroll i nytt fönster.

Nedan ger jag ett par exempel på vad man kan räkna med att värmepumpen klarar av att värma på egen hand vid -25°C och -15°C ute, förutsättningarna är att vi strävar efter 20 graders rumstemperatur och att det uppskattade effektbehovet/m2 är 45 W/m2 vid -25°C och 35 W/m2 vid -15°C (takhöjd 240-250 cm).  Det motsvarar effektbehovet i vårt Älvsbyhus byggt -74 (13 cm isolering i väggarna, 200-250 mm i tak och golv).

Solo XRH25 passar i den lilla villan, stugan eller mindre garaget, med 2.9 kW uteffekt värmer du ca 64 m2 vid -25°C utetemp. Vid -15°C utetemp ger värmepumpen 3.5 kW och värmer ca 100 m2 på egen hand.

Vänd dig till oss för en diskussion om vilken värmepump som passar dig, av oss får du ett fast pris inklusive installation av egen behörig personal.

Länk till produktblad: Solo XRH 25 och Solo XRH 35

Daikin Solo XRH35

Solo 25 och Solo 35, perfekt för placering ovan ytterdörr.

Varför Solo XRH 25

 • Världens största tillverkare inom ”HVAC”, år 2017 tillverkade Daikin 11.2 miljoner värmepumpar!
 • Japanskt företag – tillverkning i Europa – bra representation i Sverige
 • Marknadsledande prestanda, bibehållen hög COP och uteffekt vid låg utetemperatur
 • Klassade A++ i värmedrift
 • Solo XRH 25 har 2,9 kW uteffekt vid -25°C
 • Unik lösning av bottentråg, frihängande förångare gör att vattnet vid avfrostning droppar direkt ned på marken vilket innebär att risken för isbildning i bottentråget är eliminerad
 • Smart avfrostningslogik gör att Solo-seriens värmepumpar avfrostar mer sällan än andra värmepumpar, det ger fler timmar i värmedrift och ökar årsmedelverkningsgraden
 • 5 års garanti som kan förlängas med en tilläggsförsäkring som gäller i upp till 16 år
 • Förberedd för WIFI, med Daikins app kan du se och styra en lång rad funktioner
 • Steglös temperaturinställning 10-30 grader.
 • Den avancerade mikroprocessorn ser till att maskinen endast avfrostar när det behövs. Även vid så kalla temperaturer som -25°C kan maskinen, under rätt förutsättningar, jobba mer än 10 timmar mellan avfrostningarna.

Fjärrstyr din värmepump!

Daikin Online Controller

Daikin Solo XRH35 App

Daikins app finns att ladda ned på Google play och i Appstore.

Med Daikins WiFi-kontroll kan du justera rumstemperatur, fläkthastighet och driftläge från din smartphone – var och när du vill. Dessutom kan du hålla ett öga på värmepumpens strömförbrukning (gäller utvalda modeller). Med Daikins WiFi-adapter och IFTTT skapar du recept på hur din värmepump ska styras. Antingen låter du vädret styra, eller så väljer du hur varmt du vill ha det när du kommer hem från jobbet. Kontrollen känner av din platsinformation och justerar värmeinställningarna därefter.

Daikin Solo XRH35 App 2

Kommentarer

Skriv en kommentar

Daikin Solo XRH25

Daikin Solo XRH25

Daikin Solo XRH25

Säljs inkl. standardinstallation i Piteå med ca 10 mils omnejd.

Daikin Solo XRH25 är en lite enklare värmepump passar bra för dig som inte har så stor plats för innedelen, passar t.ex. perfekt för dig som skall byta ut en äldre Panasonic luftvärmepump, liknande mått gör att man kan installera på samma plats. Solo XRH25 ger 2,9 kW uteffekt vid -25°C utetemperatur!

Skriv en kommentar