Logger 2020

03-005

Ny

Logger 2020

med belyst display är en liten mångsidig logger som automatiskt och med ett visst tidsintervall kan läsa av olika givare och skicka mätvärden antingen till en PC eller till webbplatsen E-logger där mätdata lagras och visas. Logger, nätdel och PC-mjukvara ingår.

Mer detaljer

83 objekt

I Lager

797,50 kr

-50%

1 595,00 kr

Mer information

Logger 2020

 

För utförligare info, se produktens hemsida.

Video som visar inkoppling och driftsättninghttp://www.youtube.com/watch?v=Y7Ys-ES5VUI

Fler videos: http://www.youtube.com/user/webiqkanalen

Logger 2020 är en liten mångsidig logger som automatiskt och med täta tidsintervall kan läsa av olika givare (temperatur, fukt, flöde, elmätare, värmemätare mm) och skicka mätvärden både till en PC och/eller till webbplatsen E-logger där mätdata lagras och visas.

I leveransen ingår:

 • Logger
 • Nätaggregat 12V
 • Länk till var nya mjukvaror kan laddas ner.

Loggning mot PC

Då data skall lagras på en PC installeras det medföljande programmet LoggerSoft och Logger 2020 ansluts via en nätverkskabel till din router. Datorn måste alltid vara påslagen vid loggning.

LoggerSoft kan presentera alla anslutna givare i tabeller och grafer (valfritt antal), bilder på tabeller och grafer kan sparas till hårddisk, och via medföljande FTP-program automatiskt skickas upp till en egen hemsida. LoggerSoft erbjuder i dagsläget inga mer avancerade funktioner, utan vi hänvisar kunder som vill ha mer avancerade funktioner till webbtjänsten e-logger (se nedan).

Loggning mot webtjänsten e-logger.se

Väljer man att logga mot webbplatsen ansluts Logger 2020 med en nätverkskabel, eller vår trådlösa accesspunkt, mot en bredbandsrouter kopplad till ditt bredbandsuttag.

(Loggning via mobilt bredband fungerar också bra, kräver mobil bredbandsrouter)

Data skickas automatiskt till webbplatsen E-logger, ingen dator behöver vara igång för loggning och insamlad mätdata är alltid åtkomlig via en webbläsare, antingen i en pc eller via din mobiltelefon.

Avancerade funktioner

Webbtjänsten e-logger erbjuder en mängd möjligheter utöver det som LoggerSoft erbjuder, några exempel visas nedan:

Beräknade kanaler

 • Effekt från två temperaturkanaler och konstant - används till för att exempel beräkna vilken uteffekt en värmepump, värmepanna eller solfångaranläggning ger.
 • Effekt från två temperaturkanaler och flödesmätare - samma som ovan då flödesmätare finns tillgänglig.
 • Effektfaktor (COP) från beräknad effekt enligt ovan och kanal med elmätare uppmätt effekt - används vanligtvis för att beräkna hur effektiv en värmepump är, hur mycket uteffekt den ger i förhållande till ineffekten.
 • Ånghalt från temperatur och luftfuktighet. Fukttillskott kan räknas ut genom att lägga 2 st beräknade kanaler för ånghalt i en beräknad kanal för differens.
 • U-värde enligt effekt/((inomhustemperatur-utomhustemperatur)*area)
 • Börvärde efter utomhustemperatur, räknas enligt ramp_start+(utomhus-ramp_start)*lutning. Används till att se hur väl en värmeanläggning följer sin reglerkurva.
 • Differens mellan upp till 4 kanaler enligt Kanal1-Kanal2-Kanal3-Kanal4. En beräknad kanal av denna typ skapas automatiskt för hushållsel om kanaler för el total och el värme finns definierade.
 • Summa av upp till 4 kanaler enligt Kanal1+Kanal2+Kanal3+Kanal4.
 • Procent - förhållandet mellan två kanaler enligt Kanal1/Kanal2*100.

Från e-logger.se kan du även få larm via e-post eller SMS.

Kompetent trots lågt pris!

Logger 2020 klarar upp till 50 mätobjekt. Man kan mäta (max 48) temperaturer och 2 elmätare utan att ansluta några expansionsmoduler, med expansionsmoduler kan man mäta även flöde, fukt, pulser (t.ex. en eller flera elmätare utöver de två som kan loggas direkt på Logger 2020:s pulsingångar), status och effekter.

De givare/moduler som idag finns tillgängliga kan du läsa mer om under menyvalet "Loggertillbehör" i menyn till vänster, fler tillbehör kommer, så titta gärna in här då och då för att se på vårt utbud av tillbehör.

Som temperaturgivare används Dallas 1-wiregivare, de kan parallellkopplas i en enda lång slinga för minimal kabeldragning.

Loggning av elförbrukning

Elmätare ansluts till speciella ingångar på loggern, det kan ske på två sätt, antingen med en tvåledare till pulsutgången på mätaren om sådan finns (skall göras av behörig elektriker), eller med en optisk sensor som avläser den lysdiod på elmätaren som blinkar i takt med energiförbrukningen, det sistnämnda kan ge bättre precision men kan också vara känsligt för störningar från dagsljus. Logger 2020 drivs med den medföljande 12V nätadaptern och förbrukar mindre än 3W (max ca. 26 kWh/år).

För mer utförlig info om Logger 2020 och alla dess möjligheter, besök produktens hemsida, www.logger2020.se

 

Vår prissättning av webbtjänsten är satt så att det inte skall kosta mer än att ha en "loggningsdator" igång året runt, din bonus är att du får utökade funktioner och tillgänglighet till mätdata var du än befinner dig.

Webbtjänsten har några olika kontoalternativ, gratis, standard och premium, läs mer om webbtjänsten här: http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger

Kontoalternativ/priser: http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Abonnemang

Kommentarer

Skriv en kommentar

Logger 2020

Logger 2020

Logger 2020

med belyst display är en liten mångsidig logger som automatiskt och med ett visst tidsintervall kan läsa av olika givare och skicka mätvärden antingen till en PC eller till webbplatsen E-logger där mätdata lagras och visas. Logger, nätdel och PC-mjukvara ingår.

Skriv en kommentar

Tillbehör

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

Ladda ner

Snabbstartsguide

En 4-sidig PDF-instruktion över hur man kommer igång med loggning.

Ladda ner (0)