SunLogger 2020

03-006

Ny

SunLogger 2020

är en liten mångsidig solfångarstyrning/logger som utöver att styra en solfångarnaläggning, automatiskt och med ett visst tidsintervall kan läsa av olika givare och skicka mätvärden antingen till en PC och/eller till webbplatsen E-logger där mätdata lagras och visas.

Mer detaljer

20 objekt

I Lager

1 649,00 kr

Mer information

SUNLogger 2020 med belyst display

är en sofångarstyrning/multilogger som kan logga mer eller mindre allt du kan tänka dig!

Bland annat temperaturer i området -50 till +400°C, elmätare, flöde, fukt, analoga och digitala insignaler, pulser och mycket mer.
Temperaturmätning sker huvudsakligen med Dallas digitala tempgivare, antingen via tvåtråd eller via tretråd. De som tidigare köpt RTLogger temperaturlogger kan alltså använda sitt befintliga nät. Mätning på både två och tretrådsnät samtidigt är också möjligt.

För mer utförlig information om solfångarstyrningens funktioner kan ni läsa mer I MANUALEN eller "om" solfångarstyrningen HÄR.

Video som visar inkoppling och driftsättninghttp://www.youtube.com/watch?v=Y7Ys-ES5VUI

Fler videos: http://www.youtube.com/user/webiqkanalen


Elmätare loggas antingen via sin pulsutgång (tvåtråd) eller via sensorer som läser av blinkningarna på den diod som finns på alla moderna elektroniska elmätare. Det finns två olika sensorer för att läsa av blinkande dioder, en enklare variant som ansluts direkt till Logger 2020:s pulsingångar, och en expansionsmodul (P3IQ) som man kan ansluta till databussen och som läser av både pulsutgångar, blinkande dioder och snurrskivor. Läs mer om de tillgängliga expansionsmodulerna genom att klicka på denna länk. Logger 2020 har designats för att vara enkel att använda, men ändå billig och flexibel, en produkt prismässigt överkomlig för vanliga konsumenter - även om många yrkeskategorier säkert kommer att använda den i sitt arbete för felsökning eller kontinuerlig loggning av t.ex. kylrum, frysrum eller liknande temperaturkänsliga lokaler.För att logga krävs förutom själva centralenheten Logger 2020 även:

  • Nätdel 12V dc, 5W med 5.4 mm dc-plugg, ingår när man beställer SUNLogger 2020.
  • Nätverkskabel, för anslutning till router om du vill logga mot PC och/eller mot webtjänsten e-logger.se, eller om du behöver uppgradera mjukvaran i Logger 2020, Logger 2020 kan även anslutas trådlöst till en router via en TP-länk.
  • Temperaturgivare.
  • Kabel, 3-ledare för kabeldragning mellan centralenhet och kopplingslåda för tempgivare.
  • Kabel, 2-ledare för koppling mellan centralenhet och elmätare. (Oskärmad kabel fungerar om du inte drar den väldigt tätt intill kraftiga elektromagnetiska fält, uppträder störningar - använd skärmad kabel)
  • Kopplingsdosa, om du vill att det skall vara snyggt, annars går allt koppla ihop på vanliga "sockerbitar". 

    TIll vacuumsolfångare kan man även välja att köpa högtempmodulen HTMIQ och en PT1000-tempgivare som tål upp till 400°C till mätningen vid solfångarna.
    Då många redan har kablar och dosor liggande där hemma säljer jag allt löst - så att ni inte skall behöva köpa mer än nödvändigt. Kompletta paket för olika ändamål finns också.

SunLogger2020

Webbtjänsten e-logger.se

 

Vår prissättning av webbtjänsten är satt så att det inte skall kosta mer än att ha en "loggningsdator" igång året runt, din bonus är att du får utökade funktioner och tillgänglighet till mätdata var du än befinner dig.

Webbtjänsten har några olika kontoalternativ, gratis, standard och premium, läs mer om webbtjänsten här: http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger

Kontoalternativ/priser: http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Abonnemang

Kommentarer

Skriv en kommentar

SunLogger 2020

SunLogger 2020

SunLogger 2020

är en liten mångsidig solfångarstyrning/logger som utöver att styra en solfångarnaläggning, automatiskt och med ett visst tidsintervall kan läsa av olika givare och skicka mätvärden antingen till en PC och/eller till webbplatsen E-logger där mätdata lagras och visas.

Skriv en kommentar

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

Ladda ner

Snabbstartsguide

4-sidig PDF-fil som beskriver hur man installerar och driftsätter Sunlogger 2020.

Ladda ner (0)